Når natur og liv sættes under lup

I en tid med både biodiversitets- og klimakrise er biologien som fagområde måske vigtigere end nogensinde før. Uanset om du arbejder i natur- og miljøforvaltningen, som forsker, underviser, rådgiver, analytiker eller andet, vil du med et kursus inden for biologi kunne få genopfrisket din viden om natur og miljø i relation til dit konkrete arbejde.

Biologiens subdiscipliner

Kurserne spænder fra mikrobiologi over plantebiologi til økologi og analyser af økosystemer med henblik på bæredygtig forvaltning og identifikation af klimaforandringernes konsekvenser for givne naturtypers udvikling. Du kan også vælge kurser inden for bl.a. populationsbiologi, feltbiologi, marinbiologi, biokemi og sågar tværfaglig STEM-didaktik.

Uddannelser

Skræddersyede forløb

Skræddersyede forskningsbaseret virksomhedsforløb giver jer mulighed for at tilrettelægge et kursusforløb for en gruppe medarbejdere.

Det giver jer adgang til den nyeste forskning inden for biologi i en kontekst, der passer til jeres virksomhed. I tæt samarbejde med jer og KU’s forskere tilrettelægger vi et efteruddannelsesforløb. Det kan være et forløb inden for specifikke faglige emner i takt med, at ny forskning bliver tilgængelig, og derved byder på nye muligheder.

Kontakt os for at høre nærmere:

Chef for efter- og videreuddannelse:
Sanne Juul Nielsen
sjn@science.ku.dk 
Mob: 93 56 50 11

Kurser

Kursus Niveau Startdato Varighed
Almen Økologi (Økologi)
I løbet af kurset behandles en række emner såsom puljer og processer i naturen, primærproduktion, sekundærproduktion, nedbrydning, stofkredsløb, succession, klima og biomer samt karakteristik af terrestriske og akvatiske økosystemer.
Bachelor Februar 9 uger
Feltbiologi I, II og III (Feltbio)
I Feltbiologi I vil den studerende få kendskab til marinbiologi, heraf de fysisk-kemiske forhold i de indre danske farvande. I Feltbiologi II vil den studerende få yderligere kendskab til 1) terrestrisk botanik, heraf plantebestemmelse og vegetationsbeskrivelse, samt 2) terrestrisk zoologi, heraf kendskab til væsentlige grupper af danske hvirvelløse dyr. Endelig vil den studerende i Feltbiologi III lære at præsentere og karakterisere forskellige typer af søer og vandløb samt undersøge, hvordan de er relateret til landskabet.
Bachelor April 18 uger
Populationsbiologi (Popbiol)
Kurset præsenterer populationsbiologiens grundbegreber og teoretiske grundlag, samt introducerer en række studier af planters og dyrs populationsbiologi. Botanisk og zoologisk populationsøkologi integreres med adfærdsbiologi, og evolutionsbiologi inddrages til forståelse af organismernes tilpasninger til det omgivende miljø.
Bachelor November 9 uger
One Health
One Health aims to provide knowledge, skills and competences regarding efficient solutions to the multifaceted global challenges to human, animal and environmental health through cross-disciplinary research, education and collaboration between relevant institutions and stakeholders. Part of UCPH International Summer Programme.
Kandidat August 1 uge

Se flere kurser i kursuskataloget

Du vil måske også være interesseret i