Analyse af produktets vej fra vugge til grav
Livscyklusanalyse er relevant for dig, der vil lære at vurdere, hvilke klima- og miljøpåvirkninger, der er tilknyttet et produkt gennem hele dets værdikæde - fra produktet skabes, til det genanvendes eller bortskaffes. Du kan lære at forstå principperne i livscyklusanalyser og lave simple vurderinger af produkter og få konkrete metodiske værktøjer til at vurdere alternative produkters miljøbelastning.
Fortolkning af resultater
Få også færdigheder til at fortolke livscyklusanalyser af biologisk produktion, hvad end de er blevet anvendt til at vurdere afgrødeproduktion, animalsk produktion, akvakultur, bioenergi eller fermentering. Du får også kompetencer til at anvende livscyklusanalyser i samspil med cost-benefit-analyser og diskutere implikationerne herved.
Skræddersyede forskningsbaseret virksomhedsforløb giver jer mulighed for at tilrettelægge et kursusforløb for en gruppe medarbejdere.
Det giver jer adgang til den nyeste forskning inden for livscyklusanalyse i en kontekst, der passer til jeres virksomhed. I tæt samarbejde med jer og KU’s forskere tilrettelægger vi et efteruddannelsesforløb. Det kan være et forløb inden for specifikke faglige emner i takt med, at ny forskning bliver tilgængelig, og derved byder på nye muligheder.
Kontakt os for at høre nærmere:
Chef for efter- og videreuddannelse:
Sanne Juul Nielsen
sjn@science.ku.dk
Mob: 93 56 50 11
Kursus | Niveau | Startdato | Varighed |
---|---|---|---|
Life Cycle Assessment within Biological Production Systems The course covers general LCA theory, e.g. goal and scope definition, inventory analysis, life impact assessment, and interpretation of results. Special emphasis will be given to various environmental and resource conservation problems that arise in conjunction with products of biological production systems (e.g. crop production, bioenergy, animal production, aquaculture, waste management, fermentation). |
Kandidat | September | 9 uger |
Animals and Sustainability The objective of the course is to enable students to independently perform a scientifically sound and holistic analysis and evaluation of sustainability in its widest sense (economical, environmental, and societal) of industries, farms, and other animal husbandry enterprises pertaining to the animal sector. Furthermore, methods for assessing environmental impacts and sustainability will be explored. These consist of different animal production systems or uses, with a main focus on Life Cycle Assessment (LCA). |
Kandidat | September | 9 uger |
Food Packaging The process of packaging of foods is where many food scientific disciplines meet in practice. The food package is also the “surface” of the food product that meets the consumer first. When designing food packaging for food one has to consider and balance many aspects such as consumer appeal, food safety, environmental, food quality and technological aspects. Part of UCPH International Summer Programme. |
Kandidat | August | 3 uger |