Naturforvaltning i Danmark og internationalt

Biodiversiteten er i krise på globalt plan. I Danmark er naturtilstanden blandt de allerdårligste i EU. Selvom der er positive tiltag såsom beslutningen om at etablere 15 nye naturnationalparker i Danmark, kræves der naturforvaltning på et helt andet niveau. Med et kursus i naturforvaltning kan du derfor få en bred indføring i den danske naturforvaltning, som den udspiller sig fra den vilde natur til byområder. Du kan bl.a. få genopfrisket din viden om biodiversitet, naturpleje og -genopretning, habitatbeskyttelse mv., som knytter sig til natur- og landskabstyper som skove, vandløb, søer, vådområder, halvkulturer, byparker mv. Hvis du søger et internationalt perspektiv, kan du også uddybe din viden om de vilkår, der rammesætter den internationale skov- og naturressourceforvaltning, men også hvordan internationale konventioner og EU-lovgivning påvirker naturforvaltningen i Danmark.

Kompetenceløft inden for praktisk naturforvaltning

Der udbydes også kurser, hvor hovedvægten lægges på metoder og værktøjer, der anvendes i den praktiske naturforvaltning. Det kan f.eks. være, du ønsker at blive opdateret på en teknologi som GIS, der kan anvendes som et effektivt arbejdsredskab til indsamling af data, eller lære at bearbejde dronedata. Du kan også få et mere lovgivningsorienteret perspektiv på naturforvaltning såsom fredninger, §3-beskyttet natur, Habitatdirektivet, Planloven, Naturbeskyttelsesloven samt bredere miljø- og planlovgivning. Endelig kan du tage mere specialiserede kurser, der fokuser på bynatur, bytræer, landdistrikter, nye dyrkningsformer og meget andet.

Skræddersyede forløb

Skræddersyede forskningsbaseret virksomhedsforløb giver jer mulighed for at tilrettelægge et kursusforløb for en gruppe medarbejdere.

Det giver jer adgang til den nyeste forskning inden for naturforvaltning i en kontekst, der passer til jeres virksomhed. I tæt samarbejde med jer og KU’s forskere tilrettelægger vi et efteruddannelsesforløb. Det kan være et forløb inden for specifikke faglige emner i takt med, at ny forskning bliver tilgængelig, og derved byder på nye muligheder.

Kontakt os for at høre nærmere:

Chef for efter- og videreuddannelse:
Sanne Juul Nielsen
sjn@science.ku.dk 
Mob: 93 56 50 11

Kurser

Du vil måske også være interesseret i