Et felt i hastig udvikling
Proteinkemi er et felt i rivende udvikling. Et eksempel på dette er de nyere typer af proteiner kaldt intrinsically disordered proteiner (IDP’ere). Disse ser ud til at være mulige kandidater til lægemidler.
Få både den grundlæggende og den nyeste viden
Du kan få kompetencer inden for grundlæggende proteinkemi. Disse kompetencer kombineres med viden om, hvordan du omsætter teori til praksis i laboratoriet. Du kan få viden om de nyeste teknologier og trends inden for proteinkemi – heriblandt deres muligheder og begrænsninger. Du kan også lære, hvordan du kombinerer metoder til at strukturbestemme og undersøge dynamik og funktion af proteiner. Desuden får du viden om ‘state-of-the-art’ metoder såsom NMR, præparativ ultracentrifugering og de nyeste metoder inden for enzymkinetik.
Skræddersyede forskningsbaseret virksomhedsforløb giver jer mulighed for at tilrettelægge et kursusforløb for en gruppe medarbejdere.
Det giver jer adgang til den nyeste forskning inden for protein i en kontekst, der passer til jeres virksomhed. I tæt samarbejde med jer og KU’s forskere tilrettelægger vi et efteruddannelsesforløb. Det kan være et forløb inden for specifikke faglige emner i takt med, at ny forskning bliver tilgængelig, og derved byder på nye muligheder.
Kontakt os for at høre nærmere:
Chef for efter- og videreuddannelse:
Sanne Juul Nielsen
sjn@science.ku.dk
Mob: 93 56 50 11
Kursus | Niveau | Startdato | Varighed |
---|---|---|---|
Protein Structure and Function in Biomedicine and Sustainable Biotechnology The aim of this course is to guide students who already have a basic knowledge of protein chemistry, through more advanced aspects of protein science based on critical reading of original literature, with themes like the role of proteins in disease and proteins as biotechnological tools for sustainable industrial applications. Part of UCPH International Summer Programme. |
Kandidat | August | 1 uge |
Proteinkemi og enzymologi for biologer Kurset omhandler proteiners molekylære struktur og funktion. I kurset gennemgås aminosyrernes kemiske egenskaber, og der vil gives indblik i adskillige biokemiske metoder. Desuden gennemgås grundlæggende principper indenfor proteintermodynamik, enzymkinetik- og mekanismer, protein-ligand interaktioner, proteinmodifikationer og proteomanalyser. |
Bachelor | Februar | 9 uger |
Proteinvidenskab og enzymteknologi Undervisningen omfatter bl.a. proteiners kemiske og strukturelle egenskaber, aminosyresidekædernes reaktivitet, foldning og stabilitet, samt udvalgte eksempler til illustration af sammenhængen mellem proteiners struktur og funktion i en cellulær kontekst. Endvidere undervises i enzymmekanismer og regulering, protein-design og engineering samt aspekter af enzym(bio)teknologi. |
Bachelor | Februar | 9 uger |
Principal Subject in Protein Chemistry The course deals with protein structure, function and biological interactions. Topics range from biophysics and biochemistry to cellular functions and interactions of proteins, including enzymes. The purpose of the course is to be able to read, understand, peer reviewing and discuss current research literature on protein chemistry and to write referee reports of research paper or manuscripts. |
Kandidat | September | 16 uger |