Biokemi 1
Kursusbeskrivelse
Indhold
Kurset indeholder en teoretisk gennemgang af den kemiske opbygning af proteiner, kulhydrater og lipider, ved repetition og overbygning på viden fra de grundlæggende kemikurser. Introduktion til struktur og funktionalitet af proteiner, herunder enzymer. Funktionalitet af membraner, herunder membrantransport. Energiforhold, energirige forbindelser, cofaktorer m.m.
Kurset indeholder desuden en eksperimentel introduktion til simple biokemiske teknikker og problemstillinger: Analytiske og præparative separationsteknikker (kromatografi og elektroforese), introduktion til funktionel karakterisering af enzymer (kinetik, specificitet), samt enzymbaseret bestemmelse af udvalgte metabolitter.
Forudsætninger
Grundlæggende kompetencer indenfor cellebiologi, almen/uorganisk kemi og organisk kemi anbefales.
Sted
Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab
Kontakt
SCIENCE Studenterservice
Tlf: 35 33 35 33 - kl. 9.00-12:30 (lukket onsdag)