Biokemi 1

Kursusinformation om »Biokemi 1«
Indhold
Kurset giver grundlæggende teoretisk viden om biokemi ved overbygning på viden fra de grundlæggende kemikurser. Introduktion til struktur og funktionalitet af proteiner, herunder enzymer. Funktionalitet af membraner, herunder membrantransport. Energiforhold, energirige forbindelser, cofaktorer.
Desuden indeholder kurset en eksperimentel introduktion til simple biokemiske teknikker og problemstillinger: Analytiske og præparative separationsteknikker (kromatografi og elektroforese), introduktion til funktionel karakterisering af enzymer (kinetik, specificitet), samt enzymbaseret bestemmelse af udvalgte metabolitter.
Forudsætninger
Grundlæggende kompetencer indenfor cellebiologi, almen/uorganisk kemi og organisk kemi anbefales.
Sted
Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab
Kontakt
Københavns Universitet
Videreuddannelse og Livslang Læring
videreuddannelse@adm.ku.dk