Etik, bevidsthed, moral og værdier

Filosofiske spørgsmål spiller en central rolle i både historien, videnskaben og den moderne samfundsdebat. Kan man for eksempel sige, at noget er etisk rigtigt eller forkert? Hvad er videnskab? Hvad er forholdet mellem hjerne og bevidsthed?

På efteruddannelserne i filosofi og etik beskæftiger du dig med de store filosoffer fra antikken og til i dag – og du fordyber dig i filosofiske emner såsom erkendelse, moral og viden.

Lær at forstå og handle på nogle af verdens store udfordringer

Når du studerer filosofi og etik, får du viden om argumenters brug og form, og du lærer at analysere synspunkter, uenigheder og argumenter inden for diverse filosofiske problemstillinger.

Kurserne giver dig et forskningsbaseret udgangspunkt for at forstå, analysere og handle på nogle af verdens store udfordringer – fx hvorvidt det er etisk acceptabelt at bruge genteknologi til at gøre mennesker bedre, og hvad det betyder for demokrati og social sammenhængskraft, at vores samfund består af forskellige kulturer og religioner.

Metaetik, filosofihistorie, praktisk filosofi, politisk filosofi, bevidsthedsfilosofi, sprogfilosofi og erkendelsesteori er blandt andet nogle af de emner, du vil kunne dykke ned i.

Uddannelser

Skræddersyede forløb

Søger du efter et kursus om ledelse og organisation, der matcher netop jeres virksomheds eller organisations behov?

Med et skræddersyet kursus har du mulighed for at få tilrettelagt et kursusforløb, der giver dine medarbejdere et kompetenceløft inden for præcis det fagspecifikke emne, der interesserer jer, og som matcher netop jeres virkelighed.

Kurser

Du vil måske også være interesseret i