Naturen som ramme for sundhedsindsatser og et godt arbejdsmiljø

Få forskningsbaseret viden, inspiration og konkrete redskaber til, hvordan man kan arbejde i og med naturen.
Startdato
23-08-2023
Varighed
3 dage
Pris
DKK 14.500
Tilmeldingsfrist
31-05-2023

Naturen er en vigtig ressource i forhold til menneskers sundhed og trivsel. Der er en stigende interesse for at være ude i naturen, når vi har fri, men hvad kan naturen i forhold til vores arbejdsliv?

Naturbaserede sundhedsindsatser og aktiviteter vinder frem i kommuner og virksomheder. Hvad er det, naturen kan hvordan udnytter vi potentialet og hvordan arbejder man med det strategisk og i praksis?

Vi ved i dag, at forskellige naturmiljøer kan fremme kreativ og innovativ tænkning, understøtte samarbejde og kommunikation, give større fysisk velvære, skabe ro, overskud og overblik og virke stressforebyggende og stressreducerende

Dette 3-dages kursus giver dig forskningsbaseret viden, inspiration og konkrete redskaber til, hvordan man kan arbejde i og med naturen, hvordan naturen kan indgå både i strategisk udvikling og daglig praksis og hvilken værdi dette kan bidrage med. Du vil få konkrete værktøjer, du kan bruge til at implementere borgerrettede naturbaserede sundhedsindsatser i egen organisation, ift. dine medarbejdere og i dit eget lederskab.

Højt fagligt niveau, fremlagt af engagerede og inddragende forelæsere

Deltager om Copenhagen Summer University

Kursusledere og undervisere

Dorthe Varning Poulsen

Lektor og fysioterapeut, Natur, Sundhed & Design, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

Bente Skov Enevoldsen

Seniorkonsulent og sygeplejerske, Natur, Sundhed & Design, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

 

 

 

 

 

 

Københavns Universitets terapihave Nacadia og Helseskoven Octovia i Arboretet i Hørsholm

Kurset foregår i Arboretet, Hørsholm, der med sine ca. 8500 planter fordelt på ca. 2000 arter, er Danmarks største samling af træer og buske. Terapihaven Nacadia er anlagt som en vild skovhave og udgør sammen med Helseskoven Octovia og det kommende Move Green Lab et Natur, Sundhed og Designlaboratorium under Københavns Universitet. Terapihaven Nacadia blev etableret for at styrke viden om og implementering af naturbaserede sundhedsindsatser. Helseskoven Octovia er et rekreativ område etableret som et forskningsprojekt for at undersøge naturens påvirkning på menneskers mentale sundhed. Der er 8 forskellige naturrum baseret på forskellige naturkvaliteter, de såkaldte ”oplevelsesværdier”, vi som mennesker foretrækker i naturen.

Terapihaven Nacadia  Health Design, Nacadia  Helseskoven Octovia

Sted

Københavns Universitets terapihave Nacadia og Helseskoven Octavia i Arboretet Hørsholm
Kirkegårdsvej 3A, 2970 Hørsholm
Danmark

Kontakt

Copenhagen Summer University
csu@adm.ku.dk
+45 3533 3423

Tid og dato

23.-25. August 2023

09:00-16:00

Meget spændende og inspirerende. Masser af input og passion

Deltager på FNs 17 Verdensmål

Jeg blev beriget, udfordret og begejstret og oplevede en stor tilfredsstillelse ved at læse akademiske grundtekster og få dem perspektiveret med ligesindede.

Heidi Dyrholm, Projektkoordinator,  Københavns Universitet om kurset Strategisk Kommunikation på tværs af medier