Tilmeld dig nyhedsbrevet for Master i personlig medicin og få nyt om kursusdatoer, ansøgningsfrister og andre relaterede nyheder.
Basis for personlig medicin
Kurset er en del af
Kurset vil skabe en fælles forståelse af både grundlaget for og anvendelsen af personlig medicin på tværs af faggrupper.
Kurset lægger fundamentet for tværfaglig kommunikation og giver dig en basis for at gennemføre de øvrige kurser i masteruddannelsen.
Du bliver introduceret til følgende specifikke emner: Introduktion til personlig medicin, sundhedsdata og databehandling, genomics, kommunikation og samarbejde, klinisk beslutningsproces og beslutningsstøtteværktøjer, evidens og dokumentation, etik, ret og organisation af personlig medicin.
Læs flere detaljer om kurset i den fulde kursusbeskrivelse.
Se en oversigt over alle kurser på:
Billeder fra kurset
Et kursus med dygtige og engagerede undervisere, der levende deler faglig viden og refleksioner over personlig medicin, ... Det har sat ting på plads for mig, og givet mig en forståelse af, at personlig medicin kræver indsatser fra mange og forskellige faggrupper for at lykkes i praksis.
Kursusledere på »Basis for personlig medicin«
Kursusinformation om »Basis for personlig medicin«
Undervisning og eksamen
Sted
Aarhus Universitet
Undervisningsdatoer
25.–27. august 2025 – fysisk fremmøde
8.–10. september 2025 – fysisk fremmøde
22.–23. september 2025 – fysisk fremmøde
Kurset udbydes hvert efterår.
Maks 35 deltagere.
Eksamen
Eksamensdatoer står i eksamensplanen.
Kursusudbytte
Efter endt kursus vil du have fundamentet til at anvende videnskabelige metoder og redskaber, opstille nye analyse- og løsningsmodeller samt igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde inden for personlig medicin.
Efter kurset vil du kunne:
-
beskrive og definere begreber, teori og metoder anvendt inden for personlig medicin, baseret på højeste internationale forskning
-
beskrive organisering af personlig medicin i Danmark
-
give eksempler på praksis for anvendelse af personlig medicin nationalt samt internationalt
-
forstå oprindelse, indsamling, organisering, integration samt styring af danske sundhedsdata
-
beskrive og definere nomenklatur, begreber samt metoder og redskaber anvendt i processen fra patientprøve til omics, kliniske og parakliniske data, herunder variation, usikkerhed og fejlkilder samt analyse og fortolkning af disse data, inklusiv genetiske/genomiske data
-
beskrive og forklare de metoder og redskaber der anvendes til kompleks databehandling af store datamængder
-
anvende fortolkning af genetiske varianter, herunder finde fejlkilder og usikkerhed, samt vurdere relevante metoder og redskaber til funktionel analyse af disse
-
formidle sin viden om personlig medicin til kolleger og andre faggrupper
-
selvstændigt organisere og udvikle egen læringsproces inden for fagområdet personlig medicin
-
kontinuerligt opsøge og anvende den nyeste evidensbaserede viden og videnskabelige litteratur inden for fagområdet personlig medicin.
Undervisningsform
Undervisningen er overvejende case-baseret med tværfagligt gruppearbejde og understøttende forelæsninger.
Afslutningsvis skal I lave et gruppearbejde, der tager udgangspunkt i en udleveret case eller et projekt fra din eller en medstuderendes afdeling, arbejdsplads eller fagområde.
Projektet skal fremlægges i plenum.
Kriterier for optagelse
Du skal opfylde følgende kriterier for at deltage i kurset:
-
Kandidat i sundhedsvidenskab, kandidat i natur- og biovidenskab eller kandidat med en samfundsvidenskabelig, juridisk, humanistisk eller lignende baggrund. Du kan også søge om optagelse hvis du er bioanalytiker.
-
2 års erhvervserfaring i et klinisk-, forsknings eller akademisk fagområde der beskæftiger sig med problemstillinger inden for personlig medicin.
Vi anbefaler desuden at du kan engelsk på højt, fagligt niveau, da store dele af undervisningsmaterialet er på engelsk.
Du kan finde en mere udførlig beskrivelse af optagelseskriterierne, der følger adgangskrav for Master i personlig medicin.
Fortrinsret hvis du er indskrevet
Dette kursus udbydes som en obligatorisk del af Master i personlig medicin og derfor har studerende der er indskrevet på masteruddannelsen førsteret til pladserne på uddannelsens kurser. Herpå foregår udvælgelsen efter først-til-mølle princippet.
Yderligere information
Alle oplysninger om kurset findes i den fulde kursusbeskrivelse:Sted
Aarhus Universitet
Aarhus, Danmark