Tilmeld dig nyhedsbrevet for Master i personlig medicin og få nyt om kursusdatoer, ansøgningsfrister og andre relaterede nyheder.
Datadrevet personlig medicin - fra epidemiologi til patient
Kurset er en del af
Kurset fokuserer på klinisk afprøvning af datadrevne metoder og beslutningsstøtteværktøjer samt inddragelse af patienter.
Få en dybere forståelse af værdien af forskellige typer big data til brug inden for personlig medicin. Disse data kan være omics data f.eks. genomsekvenser, men også andre kilder som f.eks. app-indsamlede eksposom-information og outcomes relevant for personlig medicin.
Et væsentligt tema er statistiske observationer for populationsforskning, og hvordan dette er relevant for individuelle patienter. Herudover får du en teoretisk basis for at forholde dig kritisk til behandlingsrelevante omics-varianter samt forstå̊, hvordan disse bidrager til diagnose, prognose og behandlingsvalg.
Du bliver også introduceret til beslutningsstøtteværktøjer i klinikken og principper for klinisk afprøvning af datadrevne metoder.
Kurset tager udgangspunkt i følgende specifikke emner:
Datakilder, patientnære real-world data fra genom til app-indsamlede exposomer og outcomes, metoder der forbinder populationsforskning med individuelle patienter (machine learning, big data mining, dataintegration), kritisk vurdering af behandlingsrelevant genom-, proteom- og metabolomvariation, diagnose, prognose, behandling, beslutningsstøtteværktøjer til klinikken, patientinddragelse, klinisk afprøvning af datadrevne metoder.
Kursusledere på Datadrevet personlig medicin - fra epidemiologi til patient
Kursusinformation om Datadrevet personlig medicin - fra epidemiologi til patient
Undervisning og eksamen
Sted
Københavns Universitet
Undervisningsdatoer
22. april 2025 - fysisk fremmøde
23. april 2025 - fysisk fremmøde
12. maj 2025 - online
2. juni 2025 - online
16. juni 2025 - fysisk fremmøde
Kurset udbydes hvert andet forår.
Eksamen
Eksamensdatoer står i eksamensplanen.
Du kan finde mere information om kurset og eksamenformen i den fulde kursusbeskrivelse.
Se en oversigt over alle kurser på Master i personlig medicin.
Kursusudbytte
Når kurset er afsluttet kan du:
- Overblik over forskellige typer af real-world data, molekylære og ikke-molekylære, og hvordan sådanne data kan anvendes i et longitudinelt perspektiv i forbindelse med udviklingen af personlig medicin (patientforløb)
- Forstå værdien og brugen af datadreven personlig medicin, samt formidle og diskutere dette med kolleger, andre faggrupper og offentligheden
- Beskrive og evaluere metoder og modeller, der integrerer forskellige datatyper i modeller til beslutningsstøtteværktøjer
- Kritisk vurdere klinisk afprøvning af datadrevne metoder og brugen af beslutningsstøtteværktøjer i klinikken
Undervisningsform og gruppearbejde
Intensivt kursus der primært består af team-based learning og cases med tværfagligt gruppearbejde og understøttende forelæsninger.
Kurset har løbende afleveringer, som tilsammen evalueres som eksamen.
Kriterier for optag
Du skal opfylde følgende kriterier for at blive optaget på Master i personlig medicin eller ønsker at deltage i et enkelt kursus:
- Kandidat i sundhedsvidenskab, kandidat i natur- og biovidenskab eller kandidat med en samfundsvidenskabelig, juridisk, humanistisk eller lignende baggrund
- 2 års erhvervserfaring i et klinisk-, forsknings eller akademisk fagområde der beskæftiger sig med problemstillinger inden for personlig medicin
Vi anbefaler desuden at du kan engelsk på højt, fagligt niveau, da store dele af undervisningsmaterialet er på engelsk.
Du kan finde en mere udførlig beskrivelse af optagelseskriterierne, der følger adgangskrav for Master i personlig medicin.
Fortrinsret hvis du er indskrevet
Dette kursus udbydes som en obligatorisk del af Master i personlig medicin og derfor har studerende der er indskrevet på masteruddannelsen førsteret til pladserne på uddannelsens kurser. Herpå foregår udvælgelsen efter først-til-mølle princippet.
Priser og betalingsbetingelser
11.500 DKK
Betalingsbetingelser
Kontakt
Janni Stubkjær Rasmussen
Studiekoordinator
Tlf.: +45 35 32 12 79
Sted
Københavns Universitet
Det Sundhedvidenskabelige Fakultet
Blegdamsvej 3B
2200 København