Tilmeld dig nyhedsbrevet for Master i personlig medicin og få nyt om kursusdatoer, ansøgningsfrister og andre relaterede nyheder.
Etik, ret og organisering af personlig medicin
Kurset er en del af
Bliv introduceret til det organisatoriske landskab for personlig medicin og få en grunding indføring i de etiske og retslige spændingsfelter mellem krop og data, patient og forsøgsperson, klinik og forskning, patient og familie, borger og biobank, som aktualiseres i organiseringen af personlig medicin.
Du bliver introduceret til det organisatoriske landskab, som betinger lagring, udveksling og brug af data i en dansk kontekst. Du vil få en forståelse for de konkrete organisatoriske processer, hvori væv og data omsættes til viden, samt opnå indgående kendskab til de etiske og retslige spændingsfelter mellem krop og data, patient og forsøgsperson, klinik og forskning, patient og familie, borger og biobank, som aktualiseres i organiseringen af personlig medicin..
Du får redskaber til at analysere og navigere i de konkrete kliniske og forskningsmæssige sammenhænge, hvori risikobegreber, usikkerheder, tilfældighedsfund og samtykke-modeller forstås og kommunikeres. Den danske kontekst vil kontinuerligt sættes i forhold til internationale udviklinger.
Vi giver dig de analytiske redskaber til at forstå de globale forventningsøkonomier og transnationale forsknings- og datasamarbejder, der interagerer med skabelse af viden i lokale kontekster. Du får også et teoretisk grundlag for at forstå offentlig legitimitet i den danske velfærdsstat.
Læs flere detaljer om kurset i den fulde kursusbeskrivelse.
Se en oversigt over alle kurser på:
Kursusleder på »Etik, ret og organisering af personlig medicin«
Kursusinformation om »Etik, ret og organisering af personlig medicin«
Undervisning og eksamen
Sted
Københavns Universitet
Undervisningsdatoer
30.–31. januar 2025 – fysisk fremmøde
27.–28. februar 2025 – fysisk fremmøde
13.–14. marts 2025 – fysisk fremmøde
Kurset udbydes hvert forår.
Eksamen
Eksamensdatoer står i eksamensplanen.
Kursusudbytte
Efter kurset vil du kunne:
-
beskrive det organisatoriske landskab for personlig medicin i Danmark og diskutere relevante etiske og retslige problemstillinger
-
diskutere samt reflektere over hvordan begrebet personlig medicin anvendes på tværs af arbejdsfelter
-
redegøre for gældende lovgivning og strukturer, der skaber rammerne for indsamling, opbevaring, klinisk og forskningsmæssig brug samt deling af biologisk materiale og sundhedsdata
-
analysere etiske implikationer af lagring og anvendelse af sundhedsdata i en dansk kontekst, herunder at forstå globale forventningsøkonomiers betydning for personlig medicin i Danmark.
Undervisningsform
Du skal forvente betydelig forberedelse til alle dele af kurset.
Du skal skrive en kursusopgave. Kursusopgaven kan laves individuelt eller i grupper. Projektarbejdet vil løbe parallelt med undervisningen.
Kriterier for optagelse
Du skal opfylde følgende kriterier for at deltage i kurset:
-
Kandidat i sundhedsvidenskab, kandidat i natur- og biovidenskab eller kandidat med en samfundsvidenskabelig, juridisk, humanistisk eller lignende baggrund. Du kan også søge om optagelse hvis du er bioanalytiker.
-
2 års erhvervserfaring i et klinisk-, forsknings eller akademisk fagområde der beskæftiger sig med problemstillinger inden for personlig medicin.
Vi anbefaler desuden at du kan engelsk på højt, fagligt niveau, da store dele af undervisningsmaterialet er på engelsk.
Du kan finde en mere udførlig beskrivelse af optagelseskriterierne, der følger adgangskrav for Master i personlig medicin.
Fortrinsret hvis du er indskrevet
Dette kursus udbydes som en obligatorisk del af Master i personlig medicin og derfor har studerende der er indskrevet på masteruddannelsen førsteret til pladserne på uddannelsens kurser. Herpå foregår udvælgelsen efter først-til-mølle princippet.
Yderligere information
Alle oplysninger om kurset findes i den fulde kursusbeskrivelse:Sted
Københavns Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Blegdamsvej 3B
2200 København N
Kontakt
Janni Stubkjær Rasmussen
Studiekoordinator
master@sund.ku.dk
Tlf: +45 35 32 12 79