Cool Kids/Chilled - 3 dages workshop om angstbehandling til børn og unge
Deltagerne får viden og redskaber til at etablere Cool Kids/Chilled grupper og klædes på til at identificere de børn, som programmet virker for. Grundlæggende kognitive adfærdsterapeutiske teknikker og deres specifikke udformning i Cool Kids/Chilled gennemgås og øves. Undervisningen består af oplæg, casearbejde og øvelser. Workshoppen tilbydes som led i certificeringsuddannelsen.
Workshoppen er forhåndsgodkendt af Dansk Psykolog Forening til specialistuddannelser i retning børn- og unge, under specialiseringsmodulet behandling, grundlagsteori i kognitiv adfærdsterapi (find mere information nedenfor).
Undervisere på kurset
Hvad er Cool Kids?
Cool Kids og Chilled er et effektivt og evidensbaseret behandlingsprogram baseret på kognitiv adfærdsterapi og målrettet børn og unge med angstlidelser. Det indebærer 10 sessioner, hvor både forældre og barnet/den unge deltager. I forløbet introduceres børn og forældre til konkrete redskaber og strategier til bedre at kunne håndtere barnets angst. Programmet kan anvendes både i individuelt og gruppeformat.
Programmet er udviklet i Australien og oversat til dansk af CEBU (tidligere Angstklinikken) ved Aarhus Universitet. Både CEBU og Center for Angst ved Københavns Universitet har efterfølgende afprøvet programmet på danske skolebørn og dokumenteret effekten. Vi har derfor mangeårig erfaring med at afholde Cool Kids grupper på Center for Angst.
Indhold af workshoppen
- Dag 1, kl. 9-15.30: Viden om angstlidelser og komorbide lidelser. Introduktion til visitation, brug af spørgeskemaer og diagnostisk interview. Undervisning i de vedligeholdende mekanismer for angst.
- Dag 2, kl. 9-15.30: Gennemgang af kerneredskaber fra programmet (session 1-3), herunder psykoedukation om angst, målsætning, belønninger, kognitiv omstrukturering.
- Dag 3, kl. 9-15.30: Gennemgang af kerneredskaber fra programmet (session 3-10), herunder gradvis eksponering, copingfærdigheder, problemer der kan hæmme fremskridt, tilbagefaldsforebyggelse samt forældreinddragelse.
Alle tre dage består af oplæg, casearbejde og øvelser, hvor deltagerne får mulighed for selv at afprøve redskaberne fra programmet.
Supervision
Efter workshoppen modtager deltagerne supervision á 3 omgange sideløbende med, at de afholder et Cool Kids-forløb.
De 3 timers supervision er inkluderet i prisen (jf. de påkrævede 3x1 times supervision til certificering). Datoer aftales på eller umiddelbart efter workshoppen. Det er muligt at modtage supervisionen i grupper og på denne måde få mere supervision (f.eks. 3 supervisander modtager 3x3 timers supervision) - men dette afhænger af, at supervisanderne følges ad i forhold til cirka samtidig opstart af behandlingsforløb.
Skal du certificeres? Læs retningslinjerne for supervisionen.
Om certificeringen
Skal du bruge denne workshop som led i at blive certificeret Cool Kids behandler? Vær opmærksom på følgende:
- Det er kursistens eget ansvar at tilmelde sig onlinekursus og eksamen hos CEBU. Det sker således særskilt.
- Næste onlinekursus og eksamen er i perioden 30. september - 10. november 2024. Bemærk at der er tilmeldingsfrist og at der efterfølgende lukkes for tilmeldinger. Du kan tilmelde dig onlinekursus og eksamen her og vælge kategorien ”psykologer med merit + (Onlinekursus og eksamen)”
- For at kunne påbegynde supervisionen skal eksamen været bestået
- Der er en række krav til ”golden standard” Cool Kids/Chilled forløb, som man skal følge under supervisionen, når man er under certificering. Se mere via dette link.
- For spørgsmål til cerificeringen kontakt da projektkoordinator på CEBU, Marianne Bjerregaard Madsen (marianne@psy.au.dk)
- Læs mere om certificeringen på CEBU’s hjemmeside
Hvem henvender workshoppen sig til?
Workshoppen er henvendt til dig som enten skal:
- certificeres som Cool Kids behandler (og er uddannet psykolog eller psykiater)
- være co-terapeut på Cool Kids-forløb (med anden faglig baggrund, f.eks. skolesocialrådgiver)
- arbejde med børn og unge med angstlidelser og ønsker mere erfaring og viden om, hvilke behandlingselementer man bør inddrage i et behandlingsforløb
Der stilles ikke krav til forudgående kendskab til kognitiv adfærdsterapi. Det er dog en fordel, at deltagerne arbejder et sted, hvor Cool Kids/Chilled anvendes eller skal implementeres. Der stilles krav til, at deltagerne har erhvervet sig og orienteret sig i manualerne inden workshoppens start. Workshoppen tager udgangspunkt i den nyeste version af manualerne - version 2.
Undervisningen tilbydes i samarbejde med CEBU, Aarhus Universitet, og er godkendt som den del af certificeringsuddannelsen der kaldes 3-dages workshop samt supervision. Læs mere om certificeringen på CEBU’s hjemmeside under ”certificering af Cool Kids behandlere”.
Workshoppen er forhåndsgodkendt af Dansk Psykolog Forening til specialistuddannelser i retning børn- og unge, under specialiseringsmodulet behandling, grundlagsteori i kognitiv adfærdsterapi.
Der godkendes 18 timer i følgende specialistuddannelser:
- Klinisk neuropsykologi med børn og unge (emneområde 7.4.4.2.4. Intervention 36 timer)
- Klinisk børne- og ungepsykologi (emneområde 6.4.4.2.3. Klinisk teori (42 timer) og Træning indenfor klinisk børne og unge psykologi (48 timer) – 90 timer i alt
- Psykoterapi med børn og unge (emneområde 12.4.4.2.3 Anden teoretisk referenceramme 30 timer)
Datoer og praktisk information
Datoer
28., 29., og 30. oktober 2024 kl. 9-15.30 alle dage.
Workshoppen afholdes ved Institut for Psykologi, Øster Farimagsgade 2A, 2. sal.
Pris
Pris: 15.000 kr. for workshop samt efterfølgende 3x1 times supervisionsforløb (prisen er inklusiv forplejning på workshopdagene).
Bemærk: manualer og arbejdshæfter er ikke inkluderet, og deltagerne skal selv bestille disse hos CEBU forud for workshoppens start. Vær opmærksom på, at der kan være leveringstid.
Fravær
Der godkendes fravær op til maks 20%. Vi forbeholder os retten til at lave en individuel vurdering, afhængigt af om deltageren f.eks. er gået glip af undervisning vedr. kerneredskaber i behandlingen.
Sted
Center for Angst
Institut for Psykologi
Københavns Universitet
Øster Farimagsgade 2A, 2. sal, lokale 03.2.M202.
1353 København K.
Kontakt
Center for Angst
centerforangst@psy.ku.dk
+45 35 32 49 03
(Telefontid hverdage kl. 10-12)
Spørgsmål
Har du spørgsmål til workshoppen kontakt da centerforangst@psy.ku.dk.
Var det ikke lige det workshop, du søgte? Se vores andre udbudte kurser.