Introduktion til metakognitiv terapi for angst og depression hos børn og voksne
En stigende mængde forskning viser, at metakognitiv terapi til behandling af generaliseret angst (GAD) og depression hos voksne kan være mere effektiv end traditionel kognitiv adfærdsterapi (CBT). Indledende fund fra børneområdet indikerer, at metakognitiv terapi til generaliseret angst og depression hos børn kan være lige så effektiv som traditionelle kognitive-adfærdsterapeutiske behandlingsformer.
Terapien har vist sig at være effektiv for både dem, som prøver terapi for første gang og for dem, som tidligere har modtaget andre typer af terapi. For eksempel har nogle klienter, efter endt traditionel kognitiv adfærdsterapeutisk-behandlingsforløb, fortsat underliggende tankeprocesser, som kan vedligeholde psykopatologi, f.eks. øget trusselsfokusering eller negativ repetitiv tænkning, og her kan man med fordel skifte til procesniveau/metakognitiv terapi.
Underviser på kurset
Kursusinformation
Hvem henvender kurset sig til?
Kurset henvender sig til psykologer/psykiatere og andet fagpersonale, der ønsker at opnå bedre kendskab til, hvordan man behandler GAD og depression hos børn og voksne med metakognitiv terapi.
Indhold af kurset og undervisningsform
Indhold
Undervisningen tager udgangspunkt i den teoretiske metakognitive model til generaliseret angst og depression og transdiagnostiske terapeutiske teknikker.
Undervisningen inkluderer oplæg fra underviser, gruppediskussioner og øvelser, metakognitive caseformuleringer, casearbejde og øvelser med mulighed for at afprøve de metakognitive teknikker.
Dag 1 omhandler den metakognitive metode og metakognitive principper. Der vil være fokus på diagnostiske overvejelser i forbindelse med generaliseret angst og depression hos børn og voksne, og på de metakognitive-modeller for disse lidelser. På dag 1 præsenteres også overvejelser i forbindelse med begrænsninger og effekter ved udførelsen af metakognitiv behandling.
Dag 2 omhandler de metakognitive teknikker der bruges hos voksne, og hvordan disse kan tilpasses under arbejdet med børn.
Undervisningsform
Kurset består af oplæg, gruppediskussioner, casearbejde og praktiske øvelser i metoden.
OBS. Undervisningen på kurset foregår på engelsk, men underviseren forstår dansk, hvorfor alle spørgsmål, øvelser mm. kan udføres på dansk.
Hvad får du ud af kurset?
-
En kort introduktion til grundteori i forhold til den metakognitive ramme samt en gennemgang af den generiske metakognitive model
-
En kort introduktion til forskning i metakognitiv terapi for GAD og depression hos børn og voksne
-
Introduktion til kerneredskaber i metakognitiv behandling af GAD og depression
-
Eksempler på hvordan behandlingsforløb struktureres
-
Mulighed for at lave casearbejde og øvelser og få praktisk erfaring med hvordan de forskellige teknikker og redskaber anvendes i terapien
-
Eksempler på, hvordan man tilpasser metakognitiv terapi, når man arbejder med børn
-
Viden om vedligeholdende mekanismer hos forældre til børn og unge med angst og information om hvordan man inddrager forældre i metakognitiv behandling af børn
Datoer og praktisk information
Datoer
6.-7. februar 2025, kl. 9-15.30 (svarende til 12 timers undervisning).
Kurset afholdes ved Center for Angst, Institut for Psykologi, Øster Farimagsgade 2A, 3. sal, 1353 Kbh. K.
Pris
4.600 kr.
Kaffe/te, formiddags- og eftermiddagssnacks samt frokost er inkluderet i prisen.
Tilkøb af supervision
Vi anbefaler, at alle kursusdeltagere efterfølgende modtager supervision hos underviseren for at få feedback og sparring på, hvordan det lærte er implementeret og anvendes i det daglige. Se mere om supervision her.
Sted
Center for Angst
Institut for Psykologi
Københavns Universitet
Øster Farimagsgade 2A, 3. sal
1353 København K.
Kontakt
Center for Angst
centerforangst@psy.ku.dk
+45 35 32 49 03
(Telefontid hverdage kl. 10-12)
Spørgsmål
Har du spørgsmål til kurset kontakt da centerforangst@psy.ku.dk.
Var det ikke lige det kursus, du søgte? Se vores andre udbudte kurser.