Analyse af vælgeradfærd og valgdeltagelse - Kursus til samfundsfagslærere
Kurset er en del af
Der er fortsat få ledige pladser på kurset. Tilmelding kan ske frem til kursusstart, såfremt der fortsat er ledige pladser.
Gennem arbejdet med aktuelle teorier og anvendelse af kvantitative analyser får du en bedre indsigt i, hvordan og hvorfor vælgerne træffer deres valg, samt hvilke faktorer der påvirker stemmeadfærden i Danmark. Kurset vil dække nøgleområder, såsom issue voting, økonomisk stemmeadfærd, medianvælgerteori, samt analysere sociodemografiske faktorers indflydelse på stemmeadfærd.
Kurset berører emnerne vælgeradfærdsteori, praktisk anvendelse af datakilder til analyse af dansk stemmeadfærd, fortolkning af valgresultater, identifikation af kausale sammenhænge og diskussion af valgsystemets indvirkning på valgresultatet. Univariate, bivariate og multivariate analysereskaber introduceres i forbindelse med den praktiske tilgang til vælgeradfærd. Fokus er den grundlæggende forståelse af analyseredskaber og anvendte metoder – og ikke hvordan de implementeres i fx statistiske software.
Kursusleder og underviser på 'Analyse af vælgeradfærd og valgdeltagelse'
Kursusinformation om 'Analyse af vælgeradfærd og valgdeltagelse'
Hvem henvender kurset sig til?
Gymnasielærere, der underviser i samfundsfag.
Dette får du ud af at deltage
Kurset har til formål at udstyre gymnasielærere med en bedre forståelse af stemmeadfærdsteorier og deres praktiske anvendelse. På kurset stræbes der efter at introducere gymnasielærere for forskelligartede datakilder, herunder Den Danske Valgundersøgelse og Den Danske Valgdatabase, som fundament for empirisk baseret undervisning. Desuden fokuserer kurset på at udvikle gymnasielærernes evner til at anvende multivariat regressionsanalyse til studiet af vælgeradfærd.
Efter kurset vil du som deltager opnå:
- Forståelse for klassiske vælgeradfærdsteorier både teoretisk, og hvordan de udspilles i praksis
- Grundlæggende forståelser af bivariate, univariate og multivariable analysemodeller for vælgeradfærd og relevante metoder.
- Overblik over tilgængelige datakilder inden for vælgeradfærdsforskningen.
- Forståelse for, hvordan ovennævnte kan integreres i egen undervisning og i vejledning af elevernes arbejde med deres opgaver.
Kursusformat
Kurset afholdes over to kursusdage fordelt på to uger i september 2024.
Formatet byder på en veksling mellem oplæg, diskussioner og gruppearbejde, understøtter aktiv deltagelse og fremmer netværksdannelse blandt deltagerne. Formålet er at give indsigt og redskaber, som du kan integrere i din egen undervisning.
Kurset afsluttes med en middag, der tilbyder yderligere mulighed for erfaringsudveksling og netværksdannelse.
Sted
Københavns Universitet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
City Campus
Øster Farimagsgade 5
1353 København K.
Kontakt
Ved spørgsmål til kurset og tilmelding:
Kontakt venligst institutsekretariatet
E-mail: sekretariatet@ifs.ku.dk