Klimaøkonomiske perspektiver på centrale politiske udfordringer
Kurset er en del af
På kurset dykker forskere fra Økonomisk Institut på KU ned i centrale klimapolitiske emner, som præsenteres og diskuteres med udgangspunkt i den nyeste viden:
- Hvilke indsigter giver de nyeste globale klimaøkonomiske modeller? Hvordan kan man indregne andre miljøøkonomiske problemstillinger i disse modeller? Og hvordan skal nutidsværdien af fremtidige klimaskader beregnes? Disse spørgsmål diskuteres med udgangspunkt i den nyeste forskning heriblandt DICE-2023 modellen.
- Hvilken sammenhæng er der mellem en mulig klimaafgift på dansk landbrug og Danmarks klimamål? Hvordan kan man reducere udledningen af drivhusgasser fra landbruget på en omkostningseffektiv måde? Og hvordan kan man tage hensyn til CO2e-lækage? Disse spørgsmål diskuteres med udgangspunkt i anbefalingerne fra ekspertgruppen for en grøn skattereform.
- Hvordan spiller energi- og klimapolitikken sammen? Vedvarende energi er blevet konkurrencedygtig men er stadig forbundet med betydelige udfordringer og omkostninger. Hvilken rolle kan forbrugeradfærd spille, når et elmarked med stadigt mere vedvarende energi kontinuerligt skal balanceres?
Kurset har fokus på at præsentere og debattere de politiske implikationer af disse emner.
Udover den høje faglighed blandt underviserne, som overordnet set også ramte mange relevante, brugbare problemstillinger, så var der et rigtigt godt udbytte af, at kurset tydeligvis har et godt ry, og tiltrækker mange dygtige folk fra forskellige brancher.
Kursusledere og undervisere på 'Miljøøkonomisk grundviden'
Kursusinformation om 'Miljøøkonomisk grundviden'
Hvem henvender kurset sig til?
Kurset er til dig, der arbejder med at udvikle eller påvirke den nationale og internationale klimapolitik, og som har brug for mere indsigt inden for et eller flere af de nævnte områder for at skabe endnu mere vidensbaseret klimapolitik.
Som deltager forventes det, at du har en god forståelse for økonomisk teori, men der vil kun optræde få matematiske udtryk på kurset.
Dette får du ud af at deltage
- Kendskab til globale klimaøkonomiske modeller og deres implikationer.
- Forståelse af hvad der ligger bag ekspertgruppens anbefalinger for klimaregulering af dansk landbrug.
- Indsigt i energi- og miljøøkonomiske udfordringer forbundet med omstilling til vedvarende energi.
Sted
Københavns Universitet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
City Campus
Øster Farimagsgade 5, bygning 35
(Indgang fra Gammeltoftsgade 15)
1353 København K.
Kontakt
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
evu@samf.ku.dk
+45 3533 2892