Klimaøkonomiske perspektiver på centrale politiske udfordringer

Dette er kurset for dig, der skal udvikle eller påvirke national og international klimapolitik og gerne vil gøre det vidensbaseret.
Startdato
25-04-2024
Varighed
1 dag
Pris
DKK 6.000
Tilmeldingsfrist
01-04-2024

På kurset dykker forskere fra Økonomisk Institut på KU ned i centrale klimapolitiske emner, som præsenteres og diskuteres med udgangspunkt i den nyeste viden:

  • Hvilke indsigter giver de nyeste globale klimaøkonomiske modeller? Hvordan kan man indregne andre miljøøkonomiske problemstillinger i disse modeller? Og hvordan skal nutidsværdien af fremtidige klimaskader beregnes? Disse spørgsmål diskuteres med udgangspunkt i den nyeste forskning heriblandt DICE-2023 modellen.
  • Hvilken sammenhæng er der mellem en mulig klimaafgift på dansk landbrug og Danmarks klimamål? Hvordan kan man reducere udledningen af drivhusgasser fra landbruget på en omkostningseffektiv måde? Og hvordan kan man tage hensyn til CO2e-lækage? Disse spørgsmål diskuteres med udgangspunkt i anbefalingerne fra ekspertgruppen for en grøn skattereform.
  • Hvordan spiller energi- og klimapolitikken sammen? Vedvarende energi er blevet konkurrencedygtig men er stadig forbundet med betydelige udfordringer og omkostninger. Hvilken rolle kan forbrugeradfærd spille, når et elmarked med stadigt mere vedvarende energi kontinuerligt skal balanceres?

Kurset har fokus på at præsentere og debattere de politiske implikationer af disse emner.

Udover den høje faglighed blandt underviserne, som overordnet set også ramte mange relevante, brugbare problemstillinger, så var der et rigtigt godt udbytte af, at kurset tydeligvis har et godt ry, og tiltrækker mange dygtige folk fra forskellige brancher.

Valdemar Munk, Chefkonsulent i Dansk Industri

Kursusledere og undervisere på 'Miljøøkonomisk grundviden'

Kursusinformation om 'Miljøøkonomisk grundviden'

 

 

 

 

Sted

Københavns Universitet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
City Campus
Øster Farimagsgade 5, bygning 35
(Indgang fra Gammeltoftsgade 15)
1353 København K.

Kontakt

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
evu@samf.ku.dk 
+45 3533 2892